Haaruitval door hormonen: oorzaken, behandelingen en aanbevolen producten

3-9-2024
myrte Bernaerts
Haaruitval is voor veel mensen een vervelend probleem, en hormonen spelen vaak een grote rol bij het ontstaan ervan. Zowel mannen als vrouwen kunnen hormonale schommelingen ervaren die leiden tot haaruitval. Gelukkig zijn er manieren om dit proces te beheersen en de haargroei te ondersteunen met de juiste producten. In deze blog bespreken we hoe hormonen haaruitval kunnen veroorzaken en bevelen we enkele effectieve haarverzorgingsproducten van JohnBeerens.com aan om je haar weer gezond te krijgen.
Deel dit artikel:

Haaruitval is voor veel mensen een vervelend probleem, en hormonen spelen vaak een grote rol bij het ontstaan ervan. Zowel mannen als vrouwen kunnen hormonale schommelingen ervaren die leiden tot haaruitval. Gelukkig zijn er manieren om dit proces te beheersen en de haargroei te ondersteunen met de juiste producten. In deze blog bespreken we hoe hormonen haaruitval kunnen veroorzaken en bevelen we enkele effectieve haarverzorgingsproducten van JohnBeerens.com aan om je haar weer gezond te krijgen.

Hoe veroorzaken hormonen haaruitval?

Hormonen hebben invloed op tal van lichaamsfuncties, waaronder de haargroei. Verstoringen of veranderingen in hormonale niveaus kunnen de haargroeicyclus verstoren, wat leidt tot haarverlies. Hier zijn enkele van de meest voorkomende hormonale oorzaken van haaruitval:

  1. Androgenetische Alopecia (Erfelijke kaalheid): Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen. Het wordt veroorzaakt door een overmaat aan dihydrotestosteron (DHT), een hormoon dat haarfollikels doet krimpen, waardoor het haar dunner wordt en uiteindelijk uitvalt.

  2. Zwangerschap en bevalling: Tijdens de zwangerschap neemt de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam toe, wat vaak zorgt voor dikker en voller haar. Na de bevalling dalen de oestrogeenspiegels echter, wat vaak leidt tot haaruitval (ook wel postpartum haaruitval genoemd).

  3. Menopauze: Tijdens de menopauze dalen de oestrogeen- en progesteronspiegels, wat haarverlies kan veroorzaken. Het evenwicht tussen vrouwelijke en mannelijke hormonen verschuift, waardoor haaruitval bij vrouwen vaak merkbaarder wordt.

  4. Schildklierproblemen: Zowel een te traag werkende (hypothyreoïdie) als een overactieve schildklier (hyperthyreoïdie) kunnen haarverlies veroorzaken, omdat deze aandoeningen de hormoonspiegels verstoren die nodig zijn voor een gezonde haargroei.

  5. Anticonceptiepillen: Sommige vrouwen ervaren haaruitval door het gebruik van anticonceptiepillen of na het stoppen met de pil, omdat deze middelen de hormonen in het lichaam beïnvloeden.

Hoe kun je haaruitval door hormonen behandelen?

Het aanpakken van hormonale haaruitval begint met het herstellen van de hormonale balans. Dit kan door medische interventie, maar ook door het gebruik van hoogwaardige haarverzorgingsproducten die de haargroei ondersteunen en de gezondheid van de hoofdhuid verbeteren. Hieronder volgen enkele aanbevolen producten van JohnBeerens.com die speciaal zijn ontworpen om haaruitval tegen te gaan en de haargroei te stimuleren.

Aanbevolen producten van JohnBeerens.com

  • Nioxin System Kit De Nioxin System Kit is ontworpen voor mensen die last hebben van dunner wordend haar. Deze complete set bestaat uit een shampoo, conditioner en een leave-in treatment. De producten bevatten ingrediënten die de hoofdhuid verzorgen en de haarfollikels versterken, wat helpt bij het verminderen van haaruitval. Deze kit werkt specifiek goed bij hormonale haaruitval en helpt om de haardichtheid te herstellen.

  • Waarom gebruiken?: Versterkt het haar vanaf de wortel en maakt het haar dikker en gezonder, ideaal voor mensen met hormonale haaruitval.

  • Kevin Murphy Plumping.Wash De Kevin Murphy Plumping.Wash is een volumeshampoo die het haar dikker maakt en de haargroei stimuleert. De formule bevat oleanolic acid, dat de haargroei bevordert en haarverlies vermindert door de haarzakjes te versterken. Dit is een geweldige optie voor mensen die door hormonale schommelingen dunner haar ervaren.

  • Waarom gebruiken?: Geeft direct meer volume aan dunner wordend haar en zorgt voor een gezondere haargroei op de lange termijn.

  • Kérastase Specifique Bain Prevention Shampoo De Kérastase Specifique Bain Prevention Shampoo is speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelig haar of een gevoelige hoofdhuid. Deze shampoo reinigt de hoofdhuid mild en stimuleert de microcirculatie, wat essentieel is voor een gezonde haargroei. Het voorkomt haaruitval en bevordert de dichtheid van het haar.

  • Waarom gebruiken?: Perfect voor mensen met hormonale haaruitval die ook last hebben van een gevoelige of geïrriteerde hoofdhuid.

    Tips voor gezond haar bij hormonale haaruitval

    Naast het gebruik van de juiste producten zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de gezondheid van je haar te verbeteren:

    • Voeding: Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met voldoende eiwitten, ijzer, vitamine D en zink om de gezondheid van je haar te ondersteunen.
    • Vermijd hitte: Probeer het gebruik van stijltangen, krultangen en föhns te minimaliseren, aangezien hitte het haar verder kan beschadigen.
    • Zachte haarverzorging: Vermijd agressieve behandelingen zoals permanenten of haarkleuring en kies voor zachte producten die de hoofdhuid niet irriteren.

    Conclusie

    Haaruitval door hormonen kan frustrerend zijn, maar met de juiste aanpak en haarverzorgingsproducten kun je de gezondheid van je haar aanzienlijk verbeteren. Producten zoals de Nioxin System Kit, Kevin Murphy Plumping.Wash, en Kérastase Specifique Bain Prevention Shampoo, verkrijgbaar bij JohnBeerens.com, zijn geweldige opties om hormonale haaruitval te verminderen en je haar weer vol en gezond te maken.

    Bij hormonale schommelingen is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en je haar de aandacht te geven die het verdient.